Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2017

Ενημέρωση και φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις στο Πάρκο Κύπρου και Πατησίων 8 χρόνια μετά…


Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 29 Γενάρη οι εκδηλώσεις στο πάρκο Κύπρου και Πατησίων, 8 χρόνια μετά τις 26 Γενάρη 2009, όταν ο Δήμος Αθηναίων το κατέστρεψε, κόβοντας 45 δέντρα, μεταξύ των οποίων 12 αιωνόβια, για να το μετατρέψει σε πάρκινγκ. Οκτώ χρόνια διαρκή και επίμονου κοινωνικού αγώνα για την αποτροπή της τσιμεντοποίησης και εμπορευματοποίησής του και την αναδημιουργία του, κόντρα στις προσπάθειες του δήμου να κάμψει την αντίσταση, ακόμα και με τη διακοπή της υδροδότησης και την επιβολή δυόμιση ετών ξηρασίας.

Με τη συμμετοχή και τη συνεισφορά των μελών της Συνέλευσης Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης / Πατησίων, συναγωνιστών από τη Συνέλευση του πάρκου Ναυαρίνου (που στήριξαν και φέτος, όπως κάθε χρόνο, τις εκδηλώσεις), κατοίκων της περιοχής και αγωνιζόμενων ανθρώπων από άλλες γειτονιές της Αθήνας, σε ένα πάρκο αναγεννημένο, πράσινο και προσβάσιμο σε όλους και όλες, μικρούς και μεγάλους, έγιναν οι συλλογικές εργασίες φροντίδας των δέντρων και του χώρου. Παράλληλα υπήρχε παρέμβαση με μικροφωνική, μοίρασμα κειμένων και έκθεση φωτογραφίας (από την καταστροφή και την αναδημιουργία του πάρκου και από άλλες δράσεις της Συνέλευσης Αντίστασης και Αλληλεγγύης).

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν μέχρι το απόγευμα με τη συλλογική κουζίνα (που έγινε με επιτυχία στο πάρκο παρά το τσουχτερό κρύο) και την προβολή της ταινίας “Τα παιδία δεν παίζει” στην Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37. Έδειξαν για μια ακόμη φορά τη δύναμη και την ομορφιά της συλλογικής δραστηριοποίησης και επανοικειοποίησης του δημόσιου χώρου και ως συνέχεια της μακρόχρονης δραστηριοποίησης κατοίκων και αλληλέγγυων κατέδειξαν ό,τι η αντίσταση δεν ξεριζώνεται. ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ανοιχτός δημόσιος πράσινος χώρος συλλογικοποίησης και αγώνα. ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ!

Αυτοοργάνωση, αλληλεγγύη, αντίσταση σε κάθε γειτονιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου