Επόμενη συνέλευση: Τετάρτη 20 Μαρτίου, 6:30 μ.μ., Πάρκο Κύπρου και Πατησίων

Σάββατο, 15 Ιουλίου 2017

Φωτογραφίες και ανταποκρίσεις από την εργατική διαδήλωση (13/7) του Συντονιστικού δράσης (Αθήνα)


Το απόγευμα της Πέμπτης 13 Ιούλη πραγματοποιήθηκε στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, η εργατική διαδήλωση που διοργάνωσε το "Συντονιστικό Δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και στα «απελευθερωμένα» ωράρια" εν όψει της πανελλαδικής απεργίας στο εμπόριο την Κυριακή 16 Ιούλη.

Η διαδήλωση ξεκίνησε από τη συμβολή των οδών Σταδίου και Αιόλου (Χαυτεία) και μέσω των οδών Σταδίου και Ερμού, κατέληξε στην πλατεία Μοναστηρακίου μετά από 2,5 ώρες συνεχούς προπαγάνδισης της απεργίας στους δρόμους και τα καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας. Η διαδήλωση έκανε ηχηρή την παρουσία της με τα συνεχόμενα συνθήματα που φωνάζονταν ενώ μια σειρά σωματείων, συλλογικοτήτων και συνελεύσεων ενίσχυσαν με την παρουσία τους το κάλεσμα του «Συντονιστικού Δράσης».

Από την πλευρά μας, ως εργατική συνάντηση εργαζομένων στον κλάδο του εμπορίου, παρεμβαίναμε στα καταστήματα κατά μήκος της διαδρομής διαβάζοντας με ντουντούκα στην είσοδο των καταστημάτων το απεργιακό κάλεσμα ενώ παράλληλα μοιράζαμε την ανακοίνωσή μας στους συναδέλφους και τις συναδέλφισσές μας.

"Συνάδελφοι/συναδέλφισσες,
Ο νέος νόμος για τις 32 εργάσιμες Κυριακές μετατρέπει τις ζωές μας σε λάστιχο, την καθημερινότητά μας σε κόλαση.
Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας δεν αφορά μόνο τον κλάδο του εμπορίου. Στοχεύει το σύνολο των εργαζομένων, το τσάκισμα του ελεύθερου χρόνου και των δικαιωμάτων μας.

Συνάδελφοι/συναδέλφισσες,
Η κυριακάτικη αργία με αγώνες κατακτήθηκε και με αγώνες θα την υπερασπιστούμε. Μόνο οι δικοί μας αγώνες, με τις δικές μας πλάτες μπορούν να έχουν αποτέλεσμα. Δημιουργώντας επιτροπές αγώνα εμποροϋπαλλήλων σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε εμπορική ζώνη, σε κάθε γειτονιά.

Στις 16 Ιούλη οι εμποροϋπάλληλοι απεργούμε!
Σας καλούμε στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10.00 π.μ. στην Ερμού!

Κανένας για ψώνια / κανένας για δουλειά!
Τα εργατικά συμφέροντα βάζουμε μπροστά!
Δεν τους χαρίζουμε καμία Κυριακή!"

[Αναδημοσίευση από orthostasia.wordpress.com]

Περισσότερες φωτογραφίες από τη διαδήλωση στους παρακάτω συνδέσμους:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου