Συνέλευση: κάθε Tετάρτη, 5.00 μ.μ., Πάρκο Κύπρου και Πατησίων

Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

Ανταπόκριση από την παρέμβαση στον σταθμό μετρό Πανεπιστήμιο και πρόγραμμα δράσεων Ιουνίου 2018 του Συντονισμού Εργαζομένων στις Συγκοινωνίες και Επιβατών για Ελεύθερη Μετακίνηση


Την Δευτέρα 4 Ιουνίου και με αφορμή την απόφαση για επέκταση του κλεισίματος των μπαρών σε ακόμα πιο κεντρικούς σταθμούς, όπως ο σταθμός του Πανεπιστημίου και της Ομόνοιας (οι μπάρες έκλεισαν την Τρίτη), αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε ακόμα μία παρέμβαση, αυτή τη φορά χωρίς δημόσιο κάλεσμα, στο Πανεπιστήμιο.

Από τις 6 το απόγευμα και για περίπου 2 ώρες, πάνω από 20 συναγωνιστές και συναγωνίστριες μοιράζαμε το κείμενο του συντονισμού και της πρωτοβουλίας φοιτητών για ελεύθερες μετακινήσεις. Τοποθετήθηκαν πανό και αφίσες με χαρτοταινία μέσα στον σταθμό, ενώ παράλληλα τα κείμενα διαβάζονταν από ντουντούκα, φωνάζαμε συνθήματα και συνομιλούσαμε με συναδέλφους και επιβάτες, με θετική ανταπόκριση.

Μπορεί ο έλεγχος και οι αποκλεισμοί να επεκτείνονται μέσα από το κλείσιμο όλο και περισσότερων σταθμών, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο αγώνας μας θα σταματήσει. Αντιθέτως συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις μας σε σταθμούς, αμαξοστάσια και διοικήσεις.

Πρόγραμμα δράσεων Ιουνίου 2018
Συντονισμού Εργαζομένων στις Συγκοινωνίες
και Επιβατών για Ελεύθερη Μετακίνηση 

Παρασκευή 15 / 6, 6 μ.μ.: συγκέντρωση - παρέμβαση στο σταθμό της Ομόνοιας

Παρασκευή 22 / 6, 6 μ.μ.: επόμενη ανοιχτή συνέλευση του μετωπικού σχήματος
              στα γραφεία των σωματείων στη Λόντου 6 (Εξάρχεια)

Παρασκευή 29 / 6, 1 μ.μ.: συγκέντρωση - παρέμβαση στον Ο.Α.Σ.Α. (Μετσόβου 15)