Συνέλευση: κάθε Tετάρτη, 5.00 μ.μ., Πάρκο Κύπρου και Πατησίων

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Ενημέρωση και φωτογραφίες από την απεργιακή κινητοποίηση της Κυριακής 4 Νοέμβρη στην Ερμού [Συντονιστικό δράσης]


Την Κυριακή 4 Νοέμβρη 2018, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας στο εμπόριο για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας, ως Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια, προχωρήσαμε σε μια ακόμα απεργιακή κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας. Πιο συγκεκριμένα, από πολύ νωρίς το πρωί και μέχρι τη 1μμ είμαστε στο πάνω τμήμα της Ερμού (κοντά στο Συνταγμα), όπου και καλούσαμε στις 10πμ σε απεργιακή συγκέντρωση, και προχωρήσαμε σε απεργιακές περιφρουρήσεις στα καταστήματα ZARA, H&M και NIKE. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησής μας αυτής μοιράζαμε σε συναδέλφισσες και συναδέλφους στον κλάδο του εμπορίου καθώς και στους διερχόμενους την απεργιακή ανακοίνωση του Συντονιστικού δράσης, τμήματα της οποίας διαβάζονταν και από τη μικροφωνική που είχαμε στήσει. Παράλληλα, είχαμε αναρτήσει πανό στα καταστήματα όπου γίνονταν οι απεργιακές περιφρουρήσεις και σε διάφορα άλλα σημεία του εμπορικού πεζόδρομου.
Μέσα στις προηγούμενες βδομάδες είχαν πραγματοποιηθεί και πάλι εξορμήσεις σε καταστήματα της Ερμού και της ευρύτερης περιοχής, στα εμπορικά κέντρα AthensHeart και RiverWest, σε γειτονιές όπως το Περιστέρι κ.α. με μοίρασμα ανακοινώσεων και συζητήσεις με συναδέλφισσες και συναδέλφους, καθώς και με αφισοκολλήσεις.
Σημειώνουμε ότι η Κυριακή 4 Νοέμβρη ήταν μια ακόμα Κυριακή με τα μαγαζιά ανοιχτά σε πανελλαδικό επίπεδο (βλ. «8 Κυριακές»). Βέβαια, η Κυριακή αυτή ήρθε αμέσως μετά το τέλος της περιόδου Μάη-Οκτώβρη κατά την οποία οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στα καταστήματα του δήμου Αθήνας και σε άλλες περιοχές που χαρακτηρίστηκαν ως «τουριστικές» βιώσαν την τρομοκρατία του να καλείσαι να δουλεύεις κάθε Κυριακή (βλ. «32 Κυριακές»). Ενώ μπροστά μας έχουμε και τις 3 συνεχόμενες Κυριακές του Δεκέμβρη με τα μαγαζιά ανοιχτά.
Σημειώνουμε, επίσης, ότι το Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια συμμετείχε και στις απεργιακές κινητοποιήσεις που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο της διακλαδικής και οργανωμένης από τα κάτω απεργίας της Πέμπτης 1 Νοέμβρη 2018. Η σχετική ανακοίνωση του Συντονιστικού δράσης βρίσκεται ΕΔΩ.
ΟΥΤΕ 52, ΟΥΤΕ 32, ΟΥΤΕ 8! ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ!
ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ!
Η ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΘΗΚΕ,
ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ.

Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση
της Κυριακάτικης αργίας και στα «απελευθερωμένα» ωράρια
https://syntonistikokyriakes.espivblogs.net - syntonistiko_drasis@espiv.net


Ακολουθούν φωτογραφίες από την απεργιακή κινητοποίηση: