Συνέλευση: κάθε Tετάρτη, 5.00 μ.μ., Πάρκο Κύπρου και Πατησίων

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Ανταπόκριση από την παρέμβαση σε λεωφορεία επί της Πέτρου Ράλλη την Παρασκευή 11 Γενάρη


Την Παρασκευή 11/1 ο Συντονισμός Εργαζομένων στις Συγκοινωνίες και Επιβατών για Ελεύθερη Μετακίνηση πραγματοποίησε παρέμβαση - μοίρασμα στα λεωφορεία Β18, Γ18 και το τρόλεϊ 21 επί της Πέτρου Ράλλη. Για περίπου μία ώρα επιβιβαστήκαμε σε αρκετά λεωφορεία και τρόλεϊ μοιράζοντας την ανακοίνωση του ΣΕΣΕΕΜ σε επιβάτες και οδηγούς. Η θετική ανταπόκριση και οι συζητήσεις ανέδειξαν τις προοπτικές που έχει το πρόταγμα για ελεύθερη μετακίνηση καθώς αποτελεί βασική ανάγκη όλων των εργαζομένων και ανέργων, ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών.

Μοιράζοντας ταυτόχρονα στους συναδέλφους - οδηγούς σχετική ανακοίνωση του Ταξικού Μετώπου για την εργοδοτική τρομοκρατία στον κλάδο, επιχειρήθηκε η άμεση σύνδεση των προβλημάτων εργαζομένων στις συγκοινωνίες και των επιβατών.

Ο αγώνας για ελεύθερη μετακίνηση συνεχίζεται!

Λόγω της σημερινής πορείας στις 7 μ.μ. στο Περιστέρι, για την ενέδρα - επίθεση που έγινε στον διανομέα που εργαζόταν στο ψητοπωλείο «ΒΕΑΚΗ 56», η επόμενη συνέλευση του ΣΕΣΕΕΜ μεταφέρεται για την Παρασκευή 25 Γενάρη στις 7 μ.μ. στη Λόντου 6, Εξάρχεια.

Το κείμενο του ΣΕΣΕΕΜ που μοιράστηκε:

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ,
ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Για όλους εμάς οι δημόσιες συγκοινωνίες είναι βασική κοινωνική ανάγκη, που δεν μπορεί να κοστολογείται ανάλογα με τις προθέσεις κράτους και αφεντικών, με λογικές κέρδους και ζημιών. Στον κόσμο της άγριας ταξικής εκμετάλλευσης και καταπίεσης, μέσα από την επιβολή των αυτοματισμών του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ερχόμαστε αντιμέτωποι καθημερινά με ένα ακόμα αποστειρωμένο πεδίο εμπορευματοποίησης και οικονομικής αφαίμαξης, παρακολούθησης και επιτήρησης, ελέγχου και πειθάρχησης, αποκλεισμού και καταστολής.

Ως φοιτήτριες/τες, όπως και οι εργαζόμενοι/ες, βιώνουμε την αναδιάρθρωση των συγκοινωνιών, σαν μία ακόμα έκφραση της μετακύλισης του κόστους φοίτησης, στις ίδιες μας τις πλάτες, με την πρόσθεση του κόστους μετακίνησης, σίτισης και στέγασης. Η αναδιάρθρωση στα μέσα αποτελεί κοινή πολιτική και έρχεται παράλληλα με την αναδιάρθρωση του πανεπιστημίου, και της εργασίας, με βασικό στοιχείο την ιδιωτικοποίηση και την περαιτέρω εμπορευματοποίηση βασικών μας αναγκών.

Συνάδελφοι-συναδέλφισσες, κράτος και διοικήσεις προσπαθούν να μας πείσουν πως εχθροί όλων ημών που εργαζόμαστε στα ΜΜΜ είναι όσοι δεν πληρώνουν εισιτήριο. Επιχειρούν να μας στρέψουν ενάντια στους επιβάτες, τον ένα εργαζόμενο ενάντια στον άλλο για να μην οργανωθούμε από κοινού. Εμείς όμως γνωρίζουμε πως ο πραγματικός εχθρός μας είναι οι διευθυντές και τα στελέχη, οι διοικήσεις και τα υπουργεία. Αυτοί ευθύνονται για τις μειώσεις των μισθών μας και την εντατικοποίηση της εργασίας. Αυτοί επιχειρούν να μας τρομοκρατήσουν προκειμένου να μας επιβάλλουν την επισφαλή, κακοπληρωμένη και χωρίς δικαιώματα εργασία.

Η προσπάθεια των από πάνω να αποπροσανατολίσουν την κοινωνική οργή εκφράζεται με τον πιο εμφατικό τρόπο, μέσα από την προώθηση του αποκλεισμού και των ρατσιστικών συμπεριφορών απέναντι στους πιο περιθωριοποιημένους και αδύναμους από εμάς, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Απέναντι στον ρατσισμό που επιχειρείται να διαχυθεί στην κοινωνία καλούμε τους συναδέλφους μας και τους επιβάτες, να σπάσουμε τον φόβο, να μην υποκύψουμε στον κοινωνικό κανιβαλισμό και τον εκφασισμό που προωθείται από τα πάνω. Από κοινού με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, να σταθούμε απέναντι σε εκείνους που πραγματικά ευθύνονται για την λεηλασία της ζωής μας.

Παλεύουμε για συγκοινωνίες που να καλύπτουν τις ανάγκες των εργαζομένων και ανέργων, ντόπιων και μεταναστών, ενάντια στη λειτουργία των συγκοινωνιών με λογικές κέρδους και ζημιών. Απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση κράτους και κεφαλαίου χτίζουμε μέτωπα αγώνα για τη σύνδεση και την ενίσχυση των αντιστάσεων των από τα κάτω σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας, σε χώρους εργασίας, γειτονιές, σχολεία και σχολές.

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στον έλεγχο, στους αποκλεισμούς, στους διαχωρισμούς και στον κοινωνικό κανιβαλισμό, ενάντια στην αναδιάρθρωση και στην περαιτέρω εμπορευματοποίηση των ΜΜΜ. Σπάμε τον φόβο, την αδράνεια, την εξατομίκευση, την υποταγή και δυναμώνουμε τις εκδηλώσεις κοινωνικής ανυπακοής. Αντιστεκόμαστε συλλογικά και αλληλέγγυα στον οποιοδήποτε περιορισμό της ελεύθερης μετακίνησης μας!

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ,
ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΪΟΝ

ΓΙΑ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΥΣΙΕΣ,
ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΟΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Συντονισμός Εργαζομένων στις Συγκοινωνίες και Επιβατών για Ελεύθερη Μετακίνηση
επικοινωνία: seseem@espiv.net, blog: seseem.espivblogs.net