Συνέλευση: κάθε Tετάρτη, 5.00 μ.μ., Πάρκο Κύπρου και Πατησίων

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Ενημέρωση από τη συγκέντρωση 20/3 στο σταθμό του Μετρό Πανεπιστήμιο


Την Τρίτη 20 Μάρτη είχε καλεστεί συγκέντρωση - παρέμβαση στο σταθμό του μετρό Πανεπιστήμιο ενάντια στο ηλεκτρονικό εισιτήριο και το κλείσιμο των μπαρών, ενάντια στην αναδιάρθρωση των συγκοινωνιών. Την προηγούμενη μέρα και με αιτιολογία την πορεία ενάντια στην εισβολή της Τουρκίας στο Αφρίν (πόλη που βρίσκεται στη βόρεια Συρία και πιο συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή της Ροτζάβα), η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ σε συνεργασία με την αστυνομία αποφάσισαν το κλείσιμο του σταθμού Πανεπιστήμιο. Είναι προφανές ότι το κλείσιμο του σταθμού επιλέχθηκε τόσο εξαιτίας της δημόσιας ανακοινωμένης συγκέντρωσής μας όσο και για να αποτρέψουν τη σύνδεση των κινητοποιήσεων που λάμβαναν χώρα στον ίδιο περίπου χώρο με τον κόσμο που θα χρησιμοποιούσε το σταθμό.

Από την πλευρά μας, επιλέξαμε να προχωρήσουμε στην πραγματοποίηση της συγκέντρωσης, έστω και με κλειστό σταθμό. Κατά τη διάρκειά της τοποθετήσαμε στην πλατεία Κοραή πανό (του ταξικού μετώπου - πρωτοβουλίας εργαζομένων στις συγκοινωνίες, της συνέλευσης αντίστασης και αλληλεγγύης Κυψέλης / Πατησίων και του φοιτητικού συλλόγου τοπογράφων), διαβάζαμε καθ' όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης το κείμενο της παρέμβασης, το οποίο και μοιράστηκε τόσο στον κόσμο που πέρναγε από το σημείο όσο και στη συγκέντρωση στα Προπύλαια και φωνάξαμε συνθήματα προτάσσοντας την ελεύθερη μετακίνηση και ενάντια στην εμπορευματοποίηση των συγκοινωνιών.

Το κλείσιμο του σταθμού δεν μας προβληματίζει, αντιθέτως μας δίνει μεγαλύτερη αποφασιστικότητα να συνεχίσουμε στο δρόμο που έχουμε χαράξει. Αυτό της κοινής πορείας εργαζομένων στις συγκοινωνίες και επιβατών ενάντια στους διαχωρισμούς και τον κοινωνικό κανιβαλισμό, ενάντια στην επιβολή ελέγχων και αποκλεισμών των από τα κάτω. Προκειμένου να υπερασπιστούμε την κάλυψη των αναγκών μας και να μην κάνουμε καμία θυσία για κράτος και κεφάλαιο.

Επόμενη συνάντηση του μετωπικού σχήματος
εργαζομένων στις συγκοινωνίες και επιβατών
την Παρασκευή 30 Μάρτη στις 6 μ.μ.
στα γραφεία των σωματείων στη Λόντου 6 (Εξάρχεια)

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ,
ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ,
ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΪΟΝ

ΓΙΑ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΥΣΙΕΣ,
ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Ταξικό Μέτωπο - Πρωτοβουλία εργαζομένων στις συγκοινωνίες | taxikometopo.wordpress.com
Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης / Πατησίων | sakakp.blogspot.com
Ελευθεριακό Σχήμα Παντείου | espanteion.espivblogs.net
Αυτόνομο Σχήμα Ηλεκτρολόγων | http://autonomohmmy.espivblogs.net
Αυτόνομο Σχήμα Τοπογράφων | https://astopemp.espivblogs.net
Συναγωνιστές/στριες