Συνέλευση: κάθε Tετάρτη, 5.00 μ.μ., Πάρκο Κύπρου και Πατησίων

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Παρέμβαση στο διαμερισματικό συμβούλιο για τη διακοπή του νερού στο πάρκο Κύπρου και Πατησίων

Σήμερα, 7 Σεπτέμβρη ’11, πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στο συμβούλιο του 6ου διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων. Λίγο μετά τις 8.30 το βράδυ, πάνω από 80 άτομα, από τη Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης/Πατησίων, από άλλες συνελεύσεις γειτονιάς, από συλλογικότητες, στέκια και καταλήψεις καθώς και άλλοι κάτοικοι της περιοχής, πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το κτήριο του Δήμου στην οδό Θήρας στην Κυψέλη, με πανώ, συνθήματα και μοίρασμα προκηρύξεων. Παράλληλα ένας αριθμός από τους συγκεντρωμένους μπήκε στην αίθουσα όπου γινόταν η συνεδρίαση του διαμερισματικού και την διέκοψε, καταγγέλλοντας την εγκληματική κίνηση του Δήμου να κόψει το νερό στο πάρκο Κύπρου και Πατησίων στις 17 Αυγούστου και απαιτώντας την άμεση επανασύνδεσή του.

Να θυμίσουμε ότι, όπως καταγγέλθηκε και στο διαμερισματικό συμβούλιο, αυτή τη στιγμή, με ευθύνη της σημερινής δημοτικής αρχής και του δήμαρχου Καμίνη, οδηγούνται στην ξηρασία και το θάνατο τα 150 δέντρα του πάρκου. Δέντρα τα οποία φύτεψαν αγωνιζόμενοι άνθρωποι, κάτοικοι της περιοχής και αλληλέγγυοι, μετά την κοπή 44 δέντρων και την ισοπέδωση του πάρκου το Γενάρη του 2009 από τον τότε δήμαρχο Κακλαμάνη – Ομέρ Πριόνη – ώστε να μετατραπεί ο χώρος σε γκαράζ. Διαμηνύθηκε στους παριστάμενους εκπροσώπους του Δήμου ότι όπως με τον κοινωνικό αγώνα που ξέσπασε αποτρέψαμε την κατασκευή γκαράζ, έτσι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε τη νέα επιχείρηση καταστροφής του πάρκου μέσω της διακοπής του νερού. Απέναντι στη λογική που βλέπει το πάρκο ως τσιφλίκι του Δήμου (ή «ιδιωτικό οικόπεδο», όπως ειπώθηκε από μία ωρυόμενη διαμερισματική σύμβουλο του ΛΑΟΣ) για την τύχη του οποίου θα αποφασίζουν οι τοπικοί άρχοντες, οδηγώντας το στην ξηρασία, εμείς θα υπερασπιστούμε αυτόν τον δημόσιο, ελεύθερο πράσινο χώρο που διαμορφώσαμε με τη φύτευση νέων δέντρων, με τη συνεχή φροντίδα και το πότισμά τους, με τη δημιουργία παιδικής χαράς και την πραγματοποίηση συνελεύσεων, εκδηλώσεων, προβολών…

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης φωνάχτηκαν συνθήματα όπως: «Αλήτη Καμίνη, το πάρκο θα μείνει», «Το πάρκο δεν είναι τσιφλίκι του Καμίνη, πράσινο θα μείνει ό,τι και να γίνει», «Αλήτη Καμίνη, λαμόγιο Κακλαμάνη, φέρτε το νερό, πεθαίνει το πλατάνι», «Αν δεν αντισταθούμε σε όλες τις γειτονιές οι πόλεις μας θα γίνουν μοντέρνες φυλακές» κ.α.

ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ, ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ!

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!

Κάποιοι - κάποιες από τη συνέλευση αντίστασης και αλληλεγγύης Κυψέλης / Πατησίων

Στο σύνδεσμο αυτό υπάρχει το κείμενο που μοιράστηκε στην παρέμβαση.