Επόμενη συνέλευση: Τετάρτη 18 Ιουλίου, 6:30 μ.μ., Πάρκο Κύπρου και Πατησίων

Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΑΣ ΠΕΤΑΝΕ ΨΙΧΟΥΛΑ - ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ

Στις 18 Αυγούστου, η ανοιχτή κατάληψη της Δημοτικής Αγοράς της Κυψέλης, που τα τελευταία έξι χρόνια αποτέλεσε εστία δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων από πολιτικές, κοινωνικές και ταξικές κινήσεις αγώνα (πρωτοβουλίες, συνελεύσεις, σωματεία), δέχτηκε κατασταλτική επίθεση από τα ΜΑΤ με εντολή του δήμαρχου Καμίνη. Η καταστολή του εγχειρήματος της Αγοράς, η κατοχή και το σφράγισμα του χώρου της - με ευθύνη όλων εκείνων των κομματικών παρατάξεων που συναίνεσαν στο να αποσπαστεί η Αγορά από τα χέρια των αγωνιζόμενων κατοίκων και να παραδοθεί η διαχείρισή της στη δημοτική εξουσία - αποσκοπούν στο χτύπημα των αυτοοργανωμένων κοινωνικών αντιστάσεων από τα κάτω. Των αντιστάσεων που στέκονται εμπόδιο στην άγρια λεηλασία της κοινωνίας, στην εμπορευματοποίηση των δημόσιων χώρων, στην επικράτηση του φόβου, της εξατομίκευσης και του ρατσισμού, ιδιαίτερα σε μια εποχή οικονομικής αφαίμαξης του πληθυσμού, κρατικών και παρακρατικών πογκρόμ ενάντια στους μετανάστες, και καταστολής των κοινωνικών - ταξικών αγώνων (όπου στο στόχαστρο βρίσκονται διαδηλωτές, απεργοί, ελεύθεροι χώροι, όπως το πάρκο Κύπρου και Πατησίων, όπου ο Δήμος έχει διακόψει το νερό για να ξεραθούν τα δέντρα που φύτεψαν οι ίδιοι οι κάτοικοι, καταλήψεων στέγης και κοινωνικών κέντρων, με πιο πρόσφατη την περίπτωση της εισβολής των ΕΚΑΜ στην κατάληψη ΔΕΛΤΑ στη Θεσσαλονίκη, κατόπιν πρωθυπουργικής εντολής).

Σήμερα, τραπεζίτες και μεγαλοκαναλάρχες, αυτοί δηλαδή που έχουν κηρύξει τον οικονομικό πόλεμο στην κοινωνία, καθόλου τυχαία χρησιμοποιούν το χώρο έξω από την Αγορά, πατώντας στο έδαφος που προετοίμασαν τα ΜΑΤ και ο Καμίνης. Για να προωθήσουν το «κοινωνικό τους προφίλ» εκμεταλλεύονται επιδέξια ακόμη και αυτή την πρόθεση κατοίκων να προσφέρουν σχολικά είδη. Έτσι προσπαθούν να εκτονώσουν ακίνδυνα την κοινωνική πίεση που έχει συσσωρευτεί από τις τραγικές ελλείψεις στα δημόσια σχολεία.

Τη θέση της αλληλέγγυας κουζίνας, των χαριστικών παζαριών, της δανειστικής βιβλιοθήκης, του σχολείου μεταναστών, της φιλοξενίας συνελεύσεων γειτονιάς, σωματείων, ταξικών και κοινωνικών συλλογικοτήτων, και της ελεύθερης συνάντησης και επικοινωνίας των κατοίκων της Κυψέλης έρχονται να υποκαταστήσουν με ψίχουλα ελεημοσύνης αυτοί που οδήγησαν την κοινωνία στη φτώχεια και την εξαθλίωση και επωφελούνται από αυτή. Αυτοί που διαιωνίζουν την εξουσία τους μέσα από την κρατική βία και την καταστολή. Ο ΣΚΑΙ, βασικός πυλώνας επικοινωνιακής στήριξης των αντικοινωνικών μέτρων εξαθλίωσης και λυσσαλέος εχθρός κάθε κοινωνικής αντίστασης, παρέα με τη Eurobank, που μετά τη «διάσωσή» της με κρατικό χρήμα, συνεχίζει την πρακτική της κατάσχεσης περιουσιών, έρχονται να ρίξουν στάχτη στα μάτια του ολοένα και περισσότερο φτωχοποιημένου λαού, μοιράζοντας, γόμες, μολύβια και τετράδια.

Η αξιοπρέπεια δεν χαρίζεται με την ελεημοσύνη κράτους και αφεντικών, κατακτιέται μέσα από ακηδεμόνευτους αυτοοργανωμένους κοινωνικούς - ταξικούς αγώνες. 

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΝΗΚΕΙ
ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ

OXI ΣΤΗ ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΜΙΝΗ

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΑΝΤΟΥ


15 Σεπτέμβρη 2012
Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης / Πατησίων
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου