Επόμενη συνέλευση: Τετάρτη 20 Ιουνίου, 6:30 μ.μ., Πάρκο Κύπρου και Πατησίων

Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013

ΝΑ ANTIΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΝ ΤΡΟΜΟ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΙΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ

Την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη ο αντιφασίστας μουσικός Παύλος Φύσσας (Killah P) δολοφονήθηκε με μαχαιριές στην καρδιά από το φασίστα Γιώργο Ρουπακιά σε ενέδρα που έστησαν στην παρέα του ναζιστικά καθάρματα της χρυσής αυγής. Είχε προηγηθεί πλήθος περιστατικών, τόσο ρατσιστικών επιθέσεων και πογκρόμ σε βάρος μεταναστών, με μαχαιρώματα, ξυλοδαρμούς, ληστείες και δολοφονίες, όσο και θρασύδειλων επιθέσεων σε αγωνιστές και χώρους αγώνα (καταλήψεις, αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και στέκια) από τις ναζιστικές και φασιστικές συμμορίες, με την κάλυψη της αστυνομίας.

Πλήθος, όμως, κινητοποιήσεων έγιναν τόσο στις γειτονιές μας όσο και ευρύτερα από αντιφασιστικές συλλογικότητες ενάντια στις εγκληματικές δράσεις και τα κηρύγματα μισανθρωπισμού των νοσταλγών του Χίτλερ, του Νταχάου και του Άουσβιτς. Οι αντιφασιστικές κινητοποιήσεις στην πλατεία Αμερικής, την πλατεία Κυψέλης, την Αχαρνών, τα Πατήσια και το Γαλάτσι πέτυχαν να ανακόψουν την προσπάθεια τρομοκράτησης των μεταναστών και διάχυσης κλίματος μισαλλοδοξίας στα πιο ευάλωτα κομμάτια της κοινωνίας που πλήττονται από τη γενικευμένη επίθεση κράτους και αφεντικών, την εξαθλίωση και τη φτώχεια.

Για να τερματιστεί η απάνθρωπη και αντικοινωνική εγκληματική δράση των φασιστικών συμμοριών απαιτείται η καθολική και διαρκής κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής που δεν θέλουν να κυριαρχήσει στις γειτονιές μας η βία και ο τρόμος. Και επειδή κανένας δεν μπορεί να αντισταθεί αποτελεσματικά μόνος του στα φαινόμενα του φασισμού που εκδηλώνονται γύρω μας, είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν με τη συμμετοχή του καθένα μας αυτοοργανωμένες κοινωνικές συλλογικότητες σε κάθε γειτονιά ενώ απαραίτητος είναι και ο συντονισμός τους στη βάση της ισότητας και της αλληλεγγύης.

Άμα περιμένουμε από τους θεσμούς και τη “δικαιοσύνη” να αντιμετωπίσουν την εγκληματική δράση των φασιστικών συμμοριών είμαστε βαθιά γελασμένοι. Ο φασισμός απορρέει από το ίδιο το κράτος και το κεφάλαιο, είναι το αναλώσιμο δεκανίκι, η εφεδρεία του συστήματος σε κρίση. Ακόμα και αυτή η δήθεν απόπειρα “δίωξης” της συμμορίας της χρυσής αυγής χρησιμοποιείται από το σύστημα για την χειραγώγηση και τον αποπροσανατολισμό όσων δεν ανέχονται την παρουσία των φασιστών στις γειτονιές τους αλλά και για την τρομοκράτηση των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων που πηγάζουν από τα κάτω.

Αφενός, επιχειρείται η χειραγώγηση των υγιών αντιφασιστικών αντανακλαστικών πλατιών κομματιών της κοινωνίας, ο αποπροσανατολισμός τους και η ενσωμάτωσή τους στους μηχανισμούς της αστικής δημοκρατίας. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και κάθε μορφή ανάθεσης της “λύσης” σε μια εναλλακτική πολιτική διαχείριση, όπως αυτή που μας υπόσχεται η καθεστωτική αριστερά, στην προσπάθειά της να χειραγωγήσει το ριζοσπαστικότερο κομμάτι της κοινωνίας και να εξαργυρώσει εκλογικά τους κοινωνικούς αγώνες.

Αφετέρου, η θεωρία των δύο άκρων εισάγεται δυναμικά το τελευταίο διάστημα από το κράτος και τα πλήρως ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης. Δεν αποτελεί τίποτα παραπάνω από μια ακόμη κατάπτυστη προσπάθεια ποινικοποίησης και κοινωνικής απομόνωσης των αγωνιζόμενων που αντιστέκονται στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό, την εξατομίκευση και τον εκφασισμό συλλογικά και αυτοοργανωμένα.

Εργαζόμενε, άνεργε, νέε και νέα
οι ασφυκτικές συνθήκες ζωής και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά στις γειτονιές μας, δεν διαφέρουν ουσιαστικά από όσα εμφανίζονται και σε άλλες γειτονιές της αθηναϊκής μητρόπολης. Και οφείλονται κατά βάση στις συνθήκες ανέχειας και εξαθλίωσης που προκαλούν τα ντόπια και ξένα πολιτικά και οικονομικά αφεντικά της χώρας με την άγρια επίθεση που έχουν εξαπολύσει πάνω στα κατώτερα και πιο αδύναμα στρώματα της κοινωνίας.

Συνθήκες που χειροτερεύουν εξαιτίας και των αντικοινωνικών συμπεριφορών ενός κομματιού των πιο φτωχών και εξαθλιωμένων που αντί να στραφούν εναντίον εκείνων που πραγματικά καταδικάζουν τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων στην ανέχεια, τη δυστυχία και την απελπισία, το βρίσκουν ευκολότερο να επιτίθενται κατά των πιο αδύναμων, ντόπιων ή μεταναστών, συντηρώντας ένα καθεστώς κοινωνικού κανιβαλισμού που εξυπηρετεί μόνο το κράτος και τα αφεντικά.
Θα ήταν αυταπάτη όμως να πιστεύει κανείς πως αυτές τις ανυπόφορες συνθήκες μπορεί να τις αλλάξει η δράση της αστυνομίας που ουσιαστικά ελέγχει τα κυκλώματα εμπορίας ναρκωτικών και ανθρώπων, που χτυπάει και βασανίζει διαδηλωτές, απεργούς και αγωνιζόμενους ανθρώπους, που οδηγεί, με επιχειρήσεις “σκούπας”, εκατοντάδες μετανάστες στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Ούτε βέβαια θέλει να τις αλλάξει, παρά μόνο προς το απείρως χειρότερο, η εγκληματική δράση φασιστικών συμμοριών από μπράβους, μαχαιροβγάλτες και μισάνθρωπους τραμπούκους που λειτουργούν συμπληρωματικά με τις δυνάμεις καταστολής, επιτιθέμενοι σε βάρος των πιο αδύναμων, των πιο φτωχών, των κοινωνικά αποκλεισμένων και των αγωνιζόμενων ανθρώπων για μια κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης και δικαιοσύνης.

Οι ζωές μας μπορούν να αλλάξουν πραγματικά μόνον αν πάρουμε οι ίδιοι τις τύχες μας στα χέρια μας! Με την επικοινωνία και τον αλληλοσεβασμό εκεί που ζούμε και κυρίως μέσα από τον αγώνα με αυτοοργανωμένες δομές και αλληλέγγυα δράση ντόπιων και μεταναστών ενάντια στη συνθήκη του κοινωνικού κανιβαλισμού όπου ο φτωχός στρέφεται εναντίον του φτωχότερου, ενάντια στις μαφίες και τα φαινόμενα αντικοινωνικής εγκληματικότητας -όπως η σωματεμπορία και το εμπόριο ναρκωτικών-, απέναντι στη βαρβαρότητα των κρατικών και παρακρατικών ταγμάτων εφόδου, απέναντι στην καταπίεση και την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Να δημιουργήσουμε εμείς τους όρους ζωής μας με ισότητα, αξιοπρέπεια και ελευθερία.

Δεν πρέπει, τέλος, να ξεχνάμε ότι τα φαινόμενα αντικοινωνικής εγκληματικότητας δεν έχουν εθνικότητα και η ατομική ευθύνη οποιουδήποτε για τις πράξεις του εναντίον ανυπεράσπιστων ανθρώπων δεν βαραίνει και δεν ενοχοποιεί συλλογικά ολόκληρες εθνοτικές, φυλετικές και κοινωνικές ομάδες, ντόπιων ή μεταναστών.
Ντόπιοι και μετανάστες εργαζόμενοι, άνεργοι και νεολαίοι, ζούμε κι εργαζόμαστε μαζί, τα παιδιά μας πάνε στα ίδια σχολεία και παίζουν μαζί στις ίδιες παιδικές χαρές. Μοιραζόμαστε τους ίδιους φόβους και τι ίδιες ελπίδες για το αύριο και δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα.

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΩΝ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ,
ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ, ΤΟ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης / Πατησίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου