Συνέλευση: κάθε Tετάρτη, 5.00 μ.μ., Πάρκο Κύπρου και Πατησίων

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Αντιφασιστικός Συντονισμός στην Πατησίων: κάλεσμα στη δίκη της Χ.Α.| Συγκέντρωση: 14/2, Εφετείο, 9 π.μ.

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αντιφασιστικό - Αντιθεσμικό - Αντικρατικό κάλεσμα
στη δίκη της Χ.Α.
τις μέρες εκδίκασης της υπόθεσης 
αναφορικά με την επίθεση στο στέκι Αντίπνοια

Στις 14 Φλεβάρη ξεκινάει, ως μια εκ των υποθέσεων που εντάσσονται στο πλαίσιο της δίκης “Χρυσή Αυγή - εγκληματική οργάνωση”, η εξέταση της υπόθεσης της επίθεσης από τάγμα εφόδου της Χ.Α. στο στέκι Αντίπνοια το 2008, που είχε ως αποτέλεσμα το βαρύτατο τραυματισμό δύο συντρόφων από μαχαίρι. Η συγκεκριμένη δίκη ξεκίνησε αμέσως μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα τον Σεπτέμβρη του 2013 από τον Γ. Ρουπακιά, μέλους της Χ.Α. στην Αμφιάλη του Πειραιά. Υπό τον κίνδυνο της κλιμάκωσης της κοινωνικής οργής που πυροδότησε η δολοφονία του Φύσσα, η τότε κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ εκκίνησε τη “δίωξη” της Χ.Α. που συνοδευόταν από μια μιντιακή εκστρατεία καθεστωτικής “αντιφασιστικής” ρητορείας, επιδιώκοντας να χειραγωγήσει τα υγιή αντιφασιστικά αντανακλαστικά πλατιών κομματιών της κοινωνίας, να τα αποπροσανατολίσει και να τα ενσωματώσει. Μέσω της υιοθέτησης της θεωρίας των “δύο άκρων” επιχείρησε παράλληλα να ποινικοποιήσει και να απομονώσει όσους αγωνίζονται ενάντια στο σύστημα εκμετάλλευσης και καταπίεσης και ταυτόχρονα να συγκαλύψει την άρρηκτη σχέση κράτους και φασιστών.

Εμείς, οι εργαζόμενοι/ες, οι άνεργοι/ες, οι νεολαίοι, δεν ξεχνάμε ότι διαχρονικά οι φασιστικές και ναζιστικές συμμορίες αποτελούν δεκανίκια του συστήματος σε κρίση. Τότε, όπως και τώρα, η δολοφονική δράση των ταγμάτων εφόδου της Χ.Α. εναντίον μεταναστών, με αποκορύφωμα τη δολοφονία του Σαχτζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα (1/2013), και τα ρατσιστικά πογκρόμ στις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας με επίκεντρο τον Αγ. Παντελεήμονα, όπως στην περίπτωση της επίθεσης στα γραφεία της τανζανικής κοινότητας στην Κυψέλη (9/2012), αποτελούσαν προέκταση της επίσημης κρατικής επιχείρησης εναντίον των μεταναστών “Ξένιος Δίας”. Επίσης, δεν ξεχνάμε την συντονισμένη επίθεση κράτους και παρακράτους ενάντια σε αγωνιστές και χώρους αγώνα, όπου τις κρατικές κατασταλτικές επιχειρήσεις εναντίον καταλήψεων, τις μαζικές συλλήψεις διαδηλωτών και συνολικά την ποινικοποίηση των αντιστάσεων διαδέχονταν παρακρατικές επιθέσεις, συχνά υπό την κάλυψη της κρατικής καταστολής.

Στις μέρες μας, οι φασιστικές συμμορίες ξαναβγαίνουν από τις τρύπες τους για να συνεχίσουν το έργο των επίσημων κρατικών μηχανισμών που στοχοποιούν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τους κατειλημμένους χώρους αγώνα και ευρύτερα την κοινωνική και ταξική αλληλεγγύη που εκφράζεται αδιαμεσολάβητα και από τα κάτω, με δολοφονικές επιθέσεις εναντίον προσφύγων και μεταναστών στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και αλληλέγγυων, σε αγαστή συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τους μπάτσους, με ρατσιστικές συγκεντρώσεις και πογκρόμ ενάντια στην ένταξη προσφυγόπουλων στα σχολεία (π.χ. Πέραμα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα) και με επιθέσεις εναντίον δομών του αγώνα και εγχειρήματα αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες (όπως την κατάληψη στέγης προσφύγων και μεταναστών Νοταρά 26, το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Περιστερίου, την κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37, τον χώρο “Θερσίτης” κ.α.).

Για μια ακόμη φορά, η δράση των φασιστικών παρακρατικών συμμοριών έρχεται να συμπληρώσει το έργο της κρατικής καταστολής. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι η εκκένωση των τριών κατειλημμένων δομών αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες στη Θεσσαλονίκη τον Αύγουστο του 2016, εν μέσω κλίματος στοχοποίησης των προσφύγων και των μεταναστών από την επίσημη κρατική προπαγάνδα, συνοδεύτηκε από την έξαρση των επιθέσεων των φασιστοειδών. Επιπλέον είναι απόλυτα εναρμονισμένη με τους κρατικούς σχεδιασμούς που στοχεύουν στην κοινωνική απομόνωση των προσφύγων και των μεταναστών με τη βίαιη απομάκρυνσή τους από το δημόσιο χώρο και τον εγκλεισμό τους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης καθώς και με την ποινικοποίηση της δημιουργίας δεσμών αλληλεγγύης και αγώνα ανάμεσα σε ντόπιους και μετανάστες, προωθώντας τον εκφασισμό της κοινωνίας.

Το κράτος, υπό την παρούσα αριστερή διαχείριση απογυμνωμένη από ανθρωπιστικά προσχήματα, συνεχίζει την πορεία ισχυροποίησης του καθεστώτος που εντείνει την εκμετάλλευση και επιβάλλει τη φτώχεια και την εξαθλίωση σε ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας, που εξοντώνει όσους χαρακτηρίζονται ως πλεονάζοντες ή περιττοί και τους αποκλείει την πρόσβασή στα κοινωνικά αγαθά, τη ζωή και την αξιοπρέπεια, που οικοδομείται πάνω στην αντί-μεταναστευτική πολιτική της Ευρώπης - Φρούριο και τις απελάσεις. Ταυτόχρονα, προκειμένου να απορροφήσει τους κοινωνικούς κραδασμούς που προκαλούνται, εξαπολύει τους λακέδες του ώστε να τρομοκρατήσει την κοινωνία και να καταστείλει κάθε εστία αντίστασης.

Δίχως αυταπάτες για το ρόλο της θεσμικής δικαιοσύνης και με γνώμονα την αντίληψη ότι ο αντιφασιστικός αγώνας αποτελεί κομμάτι του συνολικότερου αγώνα των από τα κάτω ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο, αντιλαμβανόμαστε την εξέταση της υπόθεσης της δολοφονικής επίθεσης στο στέκι Αντίπνοια από τάγμα εφόδου της Χ.Α., στο πλαίσιο της δίκης “Χρυσή Αυγή - εγκληματική οργάνωση”, ως ένα ακόμα πεδίο παρέμβασης ενάντια στους παρακρατικούς φασίστες. Αλλά και διάχυσης του λόγου και των προταγμάτων μας ενάντια στην επιχείρηση εκφασισμού της κοινωνίας, κάτι που αποτελεί σημαντικό μέρος της δράσης μας σε κάθε κοινωνικό πεδίο. Με όπλα μας την αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση, συνεχίζουμε να ορθώνουμε αναχώματα στις γειτονιές μας ενάντια στην κρατική και παρακρατική τρομοκρατία. Μέσα από κοινούς αγώνες ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών ενάντια στην φτώχεια, την εκμετάλλευση, την καταπίεση, τον ξεριζωμό, τον θάνατο και το σύστημα που τα γεννά, ενισχύουμε τον ευρύτερο αγώνα για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας ισότητας και ελευθερίας.

ΟΥΤΕ ΜΕ ΦΥΛΑΚΕΣ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ,
Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΑΧΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΑΝΤΟΥ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
την πρώτη ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης
αναφορικά με την επίθεση στο στέκι Αντίπνοια
ΤΡΙΤΗ 14 ΦΛΕΒΑΡΗ, ΕΦΕΤΕΙΟ, 9 π.μ.

ΛΚ37, Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης/Πατησίων, ΑΝ.Α.Σ.Α.