Επόμενη συνέλευση: Τετάρτη 4 Δεκέμβρη, 7 μ.μ., Πάρκο Κύπρου και Πατησίων

Πέμπτη, 4 Απριλίου 2019

Ενημέρωση από τη συγκέντρωση στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών το Σάββατο 30/3, ενάντια στη συμμετοχή της ΣΤΑ.ΣΥ. A.E. στην κατασκευή και λειτουργία τραμ (ελαφρύ μετρό) στην Ιερουσαλήμ

[ Αναδημοσίευση από το ΤΑΞΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ  
Πρωτοβουλία εργαζομένων στις συγκοινωνίες ]

Το Σάββατο 30 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών ενάντια στη συμμετοχή της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. στην κατασκευή και λειτουργία τραμ (ελαφρύ μετρό) στην Ιερουσαλήμ. Η συγκέντρωση είχε καλεστεί από μια σειρά ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ (συνδικαλιστικές οργανώσεις Β΄βάθμιας και Α΄ βάθμιας εκπαίδευσης αντίστοιχα).

Ως Ταξικό Μέτωπο στηρίξαμε με την παρουσία μας τη συγκέντρωση, αντιλαμβανόμενοι πως, σύμφωνα άλλωστε και με τα σχετικά καλέσματα, υπήρχε η απαιτούμενη συμφωνία πάνω στο ζήτημα.

Υ.Γ 1) Ακολουθεί το σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσαν τα σχήματα που καλούσαν στη συγκέντρωση.

Υ.Γ 2) Μια μικρή διόρθωση πάνω στο δελτίο τύπου, πέρα από το Ταξικό Μέτωπο καλούσε και ο Συντονισμός Εργαζομένων στις Συγκοινωνίες και Επιβατών για Ελεύθερη Μετακίνηση. Όχι η πρωτοβουλία εργαζόμενων - άνεργων για ελεύθερες μετακινήσεις στα ΜΜΜ.

Υ.Γ 3) Δεν μπορούμε παρά να χαιρετήσουμε την απόφαση του Δ.Σ. του ΣΕΛΜΑ να βγάλει και αυτό δελτίο τύπου ενάντια στη συμμετοχή της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. στο εν λόγω έργο. Θεωρούμε υποχρέωση όλων των σωματείων του κλάδου να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα (2019-03-30_120804).

Δελτίο τύπου
Το Σάββατο, 30 Μάρτη, στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών έγινε παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στη συμμετοχή της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. στην κατασκευή και λειτουργία τραμ στην Ιερουσαλήμ, αλλά και ως ένδειξη διεθνιστικής αλληλεγγύης στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για Γη και Ελευθερία. Αποφάσεις είχαν πάρει τα εκπαιδευτικά σωματεία:
ΕΛΜΕ: ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ - ΖΕΦΥΡΙΟΥ - ΦΥΛΗΣ, Α΄ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Περιστερίου), Γ΄ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, Β΄ΑΘΗΝΑΣ, Ε΄ΑΘΗΝΑΣ, ΠΕΙΡΑΙΑ, ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ - ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΜΟΣΧΑΤΟΥ, Α΄ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ελευσίνας)
ΣΕΠΕ: ΠΕΙΡΑΙΑ «ΠΡΟΟΔΟΣ», ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ», «ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ», ΑΙΓΑΛΕΩ, ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ “ΝΙΚΟΣ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ”.
Επίσης, συμμετείχαν και καλούσαν το “ΤΑΞΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ” (Πρωτοβουλία εργαζόμενων στις συγκοινωνίες) και η πρωτοβουλία εργαζόμενων - άνεργων για ελεύθερες μετακινήσεις στα ΜΜΜ. Επιπλέον, το σωματείο στο Μετρό “ΣΕΛΜΑ” καταδίκασε τη συμμετοχή της ΣΤΑΣΥ στο τραμ στην Ιερουσαλήμ.
Αντιπροσωπεία από ΔΣ των σωματείων επέδωσε στο Γραφείο του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών ψήφισμα διαμαρτυρίας με το οποίο δηλώθηκε: «Απαιτούμε από το Ελληνικό κράτος να σταματήσει τις ενέργειες για συμμετοχή στην κατασκευή τραμ στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη».
Πέρασε ένας χρόνος από τις 30 Μάρτη 2018, από το ξεκίνημα της «Μεγάλης Πορείας της Επιστροφής» για τους Παλαιστίνιους στα εδάφη από τα οποία είτε έχουν εκδιωχθεί και είναι πρόσφυγες, είτε βιώνουν την αβάσταχτη αγριότητα του εγκληματικού ισραηλινού στρατού κατοχής.  Εδώ και ένα χρόνο τις Παρασκευές, γίνονται μεγάλες και μαχητικές διαδηλώσεις δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων στη Γάζα και στη Δυτική ‘Όχθη. Περισσότεροι από 250 Παλαιστίνιοι έχουν δολοφονηθεί από τον ισραηλινό στρατό κατοχής, ενώ 29.000 έχουν τραυματιστεί, με τους 7.000 να έχουν δεχθεί σφαίρες από τις κατοχικές δυνάμεις.
Πιστεύουμε ότι «Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς Δικαιοσύνη», σε αντίθεση με όσα δηλώνει κάθε τόσο η ελληνική κυβέρνηση, που συνομιλώντας και συνεργαζόμενη με Νετανιάχου, Αλ Σίσι και Αναστασιάδη, μοιράζει ΑΟΖ και αγωγούς πάνω στο αίμα του Παλαιστινιακού λαού, αλλά και άλλων λαών της περιοχής.
- Απαιτούμε να αποσυρθούν τώρα οι ΣΤΑΣΥ Α.Ε. και ΓΕΚ - ΤΕΡΝΑ από την κατασκευή και λειτουργία τραμ στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη.
- Απαιτούμε από το Ελληνικό κράτος να σταματήσει  κάθε ενέργεια, που αναγνωρίζει και νομιμοποιεί τις παράνομες ενέργειες του Ισραήλ στην κατεχόμενη Παλαιστίνη.
- Στηρίζουμε τον αγώνα των Παλαιστινίων για οριστική απελευθέρωση των εδαφών τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου