Συνέλευση: κάθε Tετάρτη, 5.00 μ.μ., Πάρκο Κύπρου και Πατησίων

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ 13 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

Την 13η Φλεβάρη πραγματοποιήθηκαν στο πάρκο Κύπρου και Πατησίων εκδηλώσεις με αφορμή τα 13 χρόνια του συλλογικού και ακηδεμόνευτου αγώνα που ξέσπασε το πρωινό της 26ης Γενάρη του 2009, όταν συνεργεία του Δήμου Αθηναίων, σε μια επιχείρηση παράδοσης του πάρκου σε ιδιωτική εταιρεία προκειμένου να μετατραπεί σε πάρκινγκ, ξερίζωσαν τα δέντρα του πάρκου, και κατέστρεψαν την παιδική χαρά του.

Το μεσημέρι της 13ης Φλεβάρη, σε ένα πάρκο καταπράσινο και προσβάσιμο σε όλους, δεκάδες άνθρωποι, μέλη της συνέλευσης, κάτοικοι της γειτονιάς και αγωνιζόμενοι από άλλες γειτονιές της Αθήνας, συναντηθήκαμε στο πάρκο, φροντίσαμε τα δέντρα, ειδικά όσα είχαν πρόσφατα πληγεί από την κακοκαιρία και φυτέψαμε δύο νέα. Τέλος, επιδιορθώσαμε τα παιχνίδια της παιδικής χαράς, κρεμάσαμε πανό και μοιράσαμε κείμενα στους διερχόμενους και τους επισκέπτες. 

Στη συνέχεια, μικροί και μεγάλοι απολαύσαμε παραμύθια που τα δέντρα ψιθυρίζουν από την αφηγήτρια Ελεάνα Χατζάκη και τέλος, ο χώρος πλημμύρισε από πολύχρωμες μελωδίες και έντονο ρυθμό των αφροβραζιλιάνικων κρουστών από τους Quilombo.

Θα θέλαμε σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσουμε θερμά την Ελέανα Χατζάκη και τους Quilombo που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και συνέβαλαν καθοριστικά στην υλοποίηση των εκδηλώσεών μας. Επίσης να ευχαριστήσουμε τους συναγωνιστές από το Αυτοδιαχειριζόμενο πάρκο Ναυαρίνου, από την Ανοιχτή Συνέλευση για την Υπεράσπιση του Λόφου Στρέφη, από το Αναρχικό-Αντιεξουσιαστικό στέκι "Αντίπνοια" και από την Ανοιχτή Συνέλευση Αλληλεγγύης στην κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37, αλλά και όλους και όλες όσοι/όσες παρεβρέθηκαν στις εκδηλώσεις μας.

Δεκατρία χρόνια μετά συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε συλλογικά, αυτοοργανωμένα και αντιθεσμικά τον ανοιχτό κοινωνικό χαρακτήρα του πάρκου Κύπρου και Πατησίων. Απέναντι στα καταστροφικά σχέδια δήμου, κράτους και αφεντικών, αντιτάσσουμε την υπεράσπιση των κοινωνικών αναγκών, τον αγώνα για ζωή και αξιοπρέπεια, απέναντι στις λογικές του κέρδους, της λεηλασίας και των αποκλεισμών. Στεκόμαστε στο πλευρό όλων όσοι/ες αγωνίζονται για ελεύθερους δημόσιους χώρους, ανοιχτούς και προσβάσιμους από όλους/όλες, ενάντια στην τσιμεντοποίηση, την εμπορευματοποίηση, την καταστολή και τον κοινωνικό έλεγχο. Ως κομμάτι του ευρύτερου αγώνα ενάντια στο σύστημα εκμετάλλευσης και καταπίεσης, για την οικοδόμηση μιας αυριανής κοινωνίας ισότητας και ελευθερίας.


ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ 
ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΑΙ 
ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΧΩΡΩΝ

ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΡΙΖΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΚΑ, ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ!

Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγυής Κυψέλης/Πατησίων