Συνέλευση: κάθε Tετάρτη, 5.00 μ.μ., Πάρκο Κύπρου και Πατησίων

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ • ΔΙΚΗ ΤΩΝ 6 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΣΤΙΣ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Την Τρίτη 20/9 στις έξι τα ξημερώματα, αστυνομικές δυνάμεις με εντολή του δήμου Αθηναίων και του δημάρχου Μπακογιάννη, περικύκλωσαν το πάρκο της Κύπρου προκειμένου να επιβάλλουν με την τρομοκρατία τα σχέδια ανάπλασης του χώρου από τον Δήμο και την ιδιωτική εταιρία Unison. Μέλη της συνέλευσής μας και αλληλέγγυοι που συγκεντρώθηκαν στο πάρκο υπερασπιζόμενοι/ες τον ανοιχτό και δημόσιο χαρακτήρα του, δέχτηκαν την άγρια επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων με σοβαρούς τραυματισμούς (με έναν εκ των συγκεντρωμένων να μεταφέρεται στο νοσοκομείο με χτυπήματα στο κεφάλι) με σκοπό την απομάκρυνση από τον χώρο οποιασδήποτε φωνής αντίθεσης με το έργο και την απρόσκοπτη έναρξη των εργασιών πάνω στο πάρκο από την Unison. Έξι συναγωνιστές και συναγωνίστριες συνελήφθησαν και αντιμετωπίζουν το στημένο κατηγορητήριο της βίας κατά αστυνομικών και εξύβρισης από κοινού και απείθειας. 

Το πάρκο Κύπρου και Πατησίων, που δημιουργήθηκε από τον αυτοοργανωμένο αγώνα κατοίκων και αλληλέγγυων μετά την καταστροφή του από τον Δήμο Αθηναίων το 2009, είναι και θα παραμείνει ελεύθερος, δημόσιος, πράσινος χώρος και εστία συλλογικού αγώνα. Και ως τέτοιο θα συνεχίσουμε να το υπερασπιζόμαστε ενάντια σε πολιτικούς και κερδοσκοπικούς σχεδιασμούς Δήμου και εταιριών εμπορευματοποίησης, ιδιωτικοποίησης και εκμετάλλευσής του.

ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΡΙΖΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ! 

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ | 09:00 

ΚΤΗΡΙΟ 7, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης/Πατησίων