Επόμενη συνέλευση: Τετάρτη 18 Ιουλίου, 6:30 μ.μ., Πάρκο Κύπρου και Πατησίων

Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2010

Αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους κατοίκους ενάντια στην κατασκευή ΧΥΤΑ στην Κερατέα

     Συμπληρώνονται δυο χρόνια από το Γενάρη του 2009 που εμφανίσθηκαν στο Πάρκο Κύπρου και Πατησίων συνεργεία του Δήμου Αθηναίων συνοδευόμενα από διμοιρίες ΜΑΤ τα οποία το κατέστρεψαν κόβοντας δεκάδες δέντρα με σκοπό να παραχωρηθεί ο χώρος σε ιδιωτική εταιρεία και να μετατραπεί σε ένα ακόμη πάρκινγκ αυτοκινήτων. Η καταστροφή εκείνη προκάλεσε την οργή εκατοντάδων ανθρώπων, κατοίκων της περιοχής και αλληλέγγυων, που αντιστάθηκαν μαχητικά, συλλογικά, αυτοοργανωμένα και αδιαμεσολάβητα κόντρα στην αστυνομία, στους σχεδιασμούς του Δήμου και των εργολάβων, καθώς επίσης και στον παραγοντισμό και το ξεπούλημα του αγώνα αποτρέποντας τελικά την μετατροπή του χώρου σε πάρκινγκ και αναδημιουργώντας το πάρκο από την αρχή.
     Με βάση τις ζωντανές εμπειρίες αυτού του αγώνα καθώς και άλλων επίσης για την προάσπιση δημόσιων χώρων και περιοχών του φυσικού κόσμου από την καταστροφή τους, εξαιτίας αντικοινωνικών πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων, στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στους αγωνιζόμενους κατοίκους -από τη Λευκίμη Κερκύρας, το Καρβουνάρι Θεσπρωτίας και το Ελληνικό Ιωαννίνων μέχρι το Γραμματικό και την Κερατέα Αττικής-, που αντιστέκονται στην επιβεβλημένη από τα πάνω κατασκευή των λεγόμενων Χ.Υ.Τ.Α.
    Μιλώντας ειδικότερα για την Κερατέα βλέπουμε ότι το τελευταίο διάστημα διεξάγεται εκεί μια κατασταλτική εκστρατεία του κράτους με σκοπό την εγκατάσταση των συνεργείων και των μηχανημάτων του μεγαλοκατασκευαστή Μπόμπολα και τη δημιουργία ενός ακόμα Χ.Υ.Τ.Α. σε μια περιοχή, με ιδιαίτερη περιβαλλοντική, αισθητική και αρχαιολογική αξία. Η κατασταλτική επιχείρηση ξεκίνησε στις 11 Δεκέμβρη 2010 με την εισβολή των μηχανημάτων στην περιοχή Οβριόκαστρο που προορίζεται να γίνει χωματερή σκουπιδιών της Αθήνας, συνοδευόμενα από πολλές διμοιρίες ΜΑΤ και βρήκε απέναντί της την οργισμένη και μαχητική αντίσταση χιλιάδων κατοίκων της περιοχής καθώς και αλληλέγγυων.
     Μετά από αρκετές μέρες συγκρούσεων, οι αγωνιζόμενοι κάτοικοι που αρνούνται να υποταχθούν στην κρατική τρομοκρατία και να παραδώσουν τον τόπο τους στην καταστροφή εξακολουθούν να βρίσκονται απέναντι σε ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, αντιμέτωποι με απειλές και ποινικές διώξεις καθώς και με την προπαγάνδα των ΜΜΕ που συκοφαντεί και διαστρεβλώνει τον αγώνα τους.
     Βρίσκονται επίσης μπροστά σε αποπροσανατολιστικές αντιλήψεις διαφόρων παραγόντων που αντιδρούν μεν στην κατασκευή Χ.Υ.Τ.Α. στην περιοχή, αλλά επιχειρούν να διαμεσολαβήσουν και να υποκαταστήσουν με τον παραγοντισμό την μαζική και μαχητική αντίσταση που έχει αναπτυχθεί στους δρόμους, οδηγώντας τον αγώνα στην εκτόνωσή του, τον εφησυχασμό και τον αυτοπεριορισμό σε νομικές προσφυγές, ερωτήσεις στη Βουλή, παραστάσεις σε υπουργεία και τη συνδιαλλαγή.
    Στεκόμαστε, μαζί με τις άλλες τοπικές συνελεύσεις της Αθήνας, στο πλευρό των αγωνιζόμενων κατοίκων της Κερατέας και της Λαυρεωτικής και αναγνωρίζουμε το δίκαιο του αγώνα τους να υπερασπίσουν το φυσικό περιβάλλον της περιοχής τους και τη ζωή τους σε αυτήν. Υποστηρίζουμε τέλος τη συνέχεια του κοινωνικού αγώνα για την αποτροπή των σχεδιαζόμενων έργων στην Κερατέα, όχι μόνο με τη μαζική δράση στους δρόμους και τα οδοφράγματα αλλά και με τη δημιουργία αυτοοργανωμένων λαϊκών συνελεύσεων από τα κάτω για να πάρουν οι ίδιοι οι αγωνιζόμενοι τις αποφάσεις του αγώνα στα χέρια τους και να μη τις αναθέσουν ή εγκαταλείψουν στα χέρια παραγόντων, «ειδικών», μηχανισμών και φορέων που διαμεσολαβούν, εκτονώνουν αποπροσανατολίζουν και τελικά ξεπουλούν τους αγώνες.

Αυτοοργάνωση, αλληλεγγύη, αντίσταση παντού!!!

Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης/Πατησίων

Τετάρτη 29 Δεκέμβρη 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου