Συνέλευση: κάθε Tετάρτη, 5.00 μ.μ., Πάρκο Κύπρου και Πατησίων

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Για τη σύλληψη διαδηλώτριας από το μπλοκ της συνέλευσης Κυψέλης / Πατησίων

Το μπλοκ της συνέλευσης αντίστασης και αλληλεγγύης Κυψέλης / Πατησίων που συμμετείχε στην απεργιακή πορεία, κατά την είσοδό του από την οδό Σταδίου στην πλατεία Συντάγματος δέχτηκε επίθεση της αστυνομίας, όπως και τα άλλα μπλοκ εκείνη τη στιγμή.

Η αστυνομία, θέλοντας να αποτρέψει τη διαδήλωση χιλιάδων ανθρώπων να φτάσει στη Βουλή, έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, ασφυξιογόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης που εκτόξευε πάνω στους διαδηλωτές. Αποτέλεσμα ήταν εξαιτίας των χημικών κομμάτι των διαδηλωτών της πορείας να κατευθυνθεί στην οδό Ερμού. Στο ύψος της οδού Νίκης, στην είσοδο του ΤΕΕ, περικυκλώθηκαν και χτυπήθηκαν από ομάδες ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ. Σε αυτό το σημείο συνέλαβαν ανάμεσα στον κόσμο μια διαδηλώτρια από τη συνέλευση Κυψέλης / Πατησίων. Την μετέφεραν εντός του κτηρίου του υπουργείου οικονομικών και εκεί επιχείρησαν, αφού άνοιξαν και έψαξαν την τσάντα της, όπου δεν βρήκαν τίποτα εκτός από τα κείμενα της συνέλευσης που καλούσαν στην απεργία, να τοποθετήσουν μολότοφ!! Η διαδηλώτρια αντέδρασε φωνάζοντας έντονα με αποτέλεσμα να βρεθούν μάρτυρες στην απόπειρα κατασκευής κατηγοριών και έτσι να της επιστραφεί η τσάντα της.

Οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ, και εκεί ανακοινώθηκε πριν από λίγο ότι της ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα σωματικής βλάβης (ότι δήθεν επιχείρησε να χτυπήσει αστυνομικό με καδρόνι), οπλοκατοχή (για το ανύπαρκτο καδρόνι), και επιπλέον παραπέμπεται με κουκουλονόμο! Οι κατηγορίες είναι απόλυτα ψευδείς και κατασκευασμένες, αφού υπάρχουν δεκάδες μάρτυρες και από όλη τη διάρκεια της πορείας, όπου η διαδηλώτρια αυτό που κρατούσε ήταν το πανό της συνέλευσης, όπως και από το σημείο της σύλληψης όπου δεν κρατούσε τίποτα. Αντίθετα, εκείνοι που έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους στην οδό Νίκης χτύπησαν διαδηλωτές ήταν οι αστυνομικοί των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ.
 
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!
 
Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες!