Συνέλευση: κάθε Tετάρτη, 5.00 μ.μ., Πάρκο Κύπρου και Πατησίων

Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

Στις 26 Γενάρη του 2009, συνεργεία του Δήμου Αθηναίων με εντολή του τότε δημάρχου Ν. Κακλαμάνη κατέστρεψαν το πάρκο Κύπρου και Πατησίων, ξεριζώνοντας τα αιωνόβια δέντρα του, με σκοπό την παράδοσή του σε ιδιωτική εταιρεία για την κατασκευή πάρκινγκ. Η τσιμεντοποίησή του απετράπη χάρη στην άμεση κινητοποίηση και τη μαχητική αντίσταση κατοίκων της περιοχής και αλληλέγγυων που με συλλογική προσπάθεια το αναδημιούργησαν φυτεύοντας 150 νέα δέντρα και θάμνους, μετατρέποντάς το και πάλι σε έναν ανοιχτό, δημόσιο, πράσινο χώρο και εστία κοινωνικού αγώνα. Στις 17 Αυγούστου του 2011, μέσα στο κατακαλόκαιρο, ο νυν δήμαρχος Καμίνης, συνεχίζοντας με συνέπεια το έργο του προκατόχου του, προχώρησε στη διακοπή της υδροδότησης του πάρκου, προκειμένου να οδηγήσει στην ερήμωσή του και στην κάμψη του κοινωνικού αγώνα που εκδηλώνεται εδώ.

Τεσσεράμιση χρόνια μετά την καταστροφή του, και ενώ το πάρκο έχει αναδημιουργηθεί και διασωθεί από την ξηρασία και την ερημοποίηση χάρη στις συνεχείς προσπάθειες κατοίκων της περιοχής, ο Δήμος επιχειρεί και πάλι να το θέσει υπό τον έλεγχο του, πλασάροντας το παραμύθι της "ανάπλασης". Δεν έχουμε αυταπάτες για την πολιτική του επιδίωξη. Πραγματικός στόχος είναι η καταστολή της ακηδεμόνευτης εστίας αντίστασης που αναδύθηκε με επίκεντρο τον αγώνα για τη διάσωση του πάρκου και εκδηλώνεται πλέον, ιδιαίτερα μετά και από τη δημιουργία της Συνέλευσης Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης / Πατησίων, σε πλήθος τοπικών αλλά και ευρύτερων κοινωνικών - ταξικών αγώνων. Άλλωστε το υποτιθέμενο σχέδιο ανάπλασης βασίζεται στα δέντρα που έχουν φυτέψει και φροντίσει οι ίδιοι οι κάτοικοι, ενώ παράλληλα αποκρύπτεται επιμελώς το γεγονός ότι εδώ και δύο χρόνια το πάρκο δεν έχει νερό! Ο Δήμος, λοιπόν, μετά από το καταστροφικό έργο που επιτέλεσε διαδοχικά τόσο επί Κακλαμάνη όσο και επί Καμίνη, ενώ προσπαθεί να υποδυθεί το ρόλο του προστάτη του πάρκου, στην πραγματικότητα επιχειρεί να μας εκβιάσει δηλώνοντας απροκάλυπτα ότι η ανάπλασή του αποτελεί προϋπόθεση για την επανασύνδεση του νερού. Αυτός ο εμπαιγμός συγκεντρώνει τις ευλογίες όλων των παρατάξεων μεταξύ των οποίων και των παραγοντίσκων του Σύριζα που όχι μόνο συνηγορούν στην παράδοση του πάρκου σε αυτούς που το κατέστρεψαν αλλά ουσιαστικά παρουσιάζονται ως οι σωτήρες του, επιχειρώντας να καπηλευτούν τον ακηδεμόνευτο και αυτοοργανωμένο αγώνα των κατοίκων.

Απέναντι σε αυτές τις μεθοδεύσεις της δημοτικής αρχής απαντάμε ότι δεν θα ξεριζώσουν την αντίσταση. Απαιτούμε την άμεση επανασύνδεση του νερού. Το πάρκο είναι και θα παραμείνει ένας ελεύθερος δημόσιος χώρος πρασίνου και εστία αυτοοργανωμένων και ακηδεμόνευτων αγώνων για μια κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας.

ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ!

ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΡΙΖΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!

ΟΙ ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!

Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης / Πατησίων