Συνέλευση: κάθε Tετάρτη, 5.00 μ.μ., Πάρκο Κύπρου και Πατησίων

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

ΣΥΝΤΟΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΣΤΙΣ 31/10 ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΗ

Η προπαγανδιστική μας δράση για την απεργιακή κινητοποίηση στις 2 Νοέμβρη που είχε καλεστεί από το Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τα “απελευθερωμένα” ωράρια, με αφετηρία το Αελλώ στην Πατησίων, σημείο συνάντησής μας  με άλλες τοπικές συλλογικότητες που ανταποκρίθηκαν στο σχετικό κάλεσμα, ξεκίνησε στις 17.30 με κατεύθυνση κατά μήκος της Πατησίων προς την πλατεία Κολιάτσου, όπου και ολοκληρώθηκε περίπου στις 21.00.

Κατά τη διάρκεια της δράσης, μέλη της συνέλευσής μας μαζί με συναγωνιστές από άλλες τοπικές συλλογικότητες (Λαϊκή Συνέλευση Πατησίων, Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37, Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Στέκι Γαλατσίου Στέγαστρο, ΑΝ.Α.Σ.Α.) κολλήσαμε αφίσες και μοιράσαμε εκατοντάδες κείμενα. Είχαμε την ευκαιρία να απευθυνθούμε τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους διερχόμενους καταναλωτές, πολλοί εκ των οποίων τάσσονταν ανοιχτά ενάντια στους σχεδιασμούς κατάργησης της κυριακάτικης αργίας. Αν και το κλίμα φόβου, που προσπαθούν να επιβάλουν τα αφεντικά στους χώρους εργασίας με την απειλή της απόλυσης ήταν εμφανές στους εργαζόμενους, επιχειρήσαμε να το σπάσουμε, συζητώντας μαζί τους και καλώντας τους να αντισταθούν κάνοντας την προσπάθεια όχι ο καθένας μόνος του, αλλά συλλογικά και αλληλέγγυα.

Το μοίρασμα και η αφισοκόλληση συνεχίστηκαν για αρκετή ώρα κατά τη διάρκεια της οποίας δεν έλειψαν και οι γνωστές προσπάθειες εκφοβισμού από τις δυνάμεις καταστολής. Έπειτα από μια πρώτη εξακρίβωση στοιχείων σε ορισμένους από τους συμμετέχοντες, κατά τον τερματισμό της δράσης, ακολούθησε και δεύτερη επίδειξη δύναμης κατά την οποία περικυκλωθήκαμε από οχτώ μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ και ένα περιπολικό, όπου έγινε εξακρίβωση στοιχείων, αυτή τη φορά σε όλους τους συναγωνιστές, με αποτέλεσμα να ολοκληρώσουμε την κίνηση μας με καθυστέρηση μισής ώρας.