Συνέλευση: κάθε Tετάρτη, 5.00 μ.μ., Πάρκο Κύπρου και Πατησίων

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Συγκέντρωση και αποκλεισμός στο υποκατάστημα της ΔΕΗ Άνω Πατησίων



Με μεγάλη συμμετοχή έγινε σήμερα το πρωί συγκέντρωση στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στην οδό Ορφανίδου στα Άνω Πατήσια για πληροφόρηση ενάντια στο χαράτσι και αποκλεισμό του ταμείου. Τη συγκέντρωση καλούσαν οι Λαϊκές Συνελεύσεις Πατησίων και Γαλατσίου και η Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης / Πατησίων.

Συγκεντρώθηκαν πάνω από 60 άνθρωποι που για μία ώρα στάθηκαν με τα πανό τους και με συνθήματα στην είσοδο των γραφείων. Μοιράστηκαν εκατοντάδες κείμενα στον κόσμο που περίμενε, στους διερχόμενους και στη γειτονιά, έγιναν συζητήσεις με πολλούς που ενδιαφέρονταν να μάθουν για τρόπους μη πληρωμής του χαρατσιού, διαδώθηκε η ανάγκη να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, με δικές μας πρωτοβουλίες και αλληλεγγύη μεταξύ μας, ενάντια στα χαράτσια και στο σύνολο των αντικοινωνικών και αντεργατικών πολιτικών. Υπήρξαν 2-3 γραφικές αντιδράσεις του τύπου ''βιαζόμαστε", ''εγώ θα περάσω" που απαντήθηκαν κατάλληλα από τους συναγωνιστές-ίστριες, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία όσων περίμεναν στην ουρά παρακολουθούσε την κινητοποίηση κατανοώντας την αναγκαιότητά της. Συγκινητική η παρουσία ηλικιωμένου που αρνήθηκε να πληρώσει το χαράτσι και μίλησε στους συγκεντρωμένους κρατώντας στα χέρια του τη σχετική απόδειξη από ΑΤΜ.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με πορεία των συγκεντρωμένων στους δρόμους της περιοχής και μέσα από τη λαϊκή αγορά της γειτονιάς, στην οποία συμμετείχαν και ηλικιωμένοι κάτοικοι, εξαγριωμένοι με τη λεηλασία της ζωής τους. Από την αρχή σχεδόν της κινητοποίησης, ήρθαν δύο περιπολικά με ένστολους και ασφαλίτες, που ακολούθησαν και την πορεία, χωρίς να υπάρξει κάποια ιδιαίτερη ένταση.