Συνέλευση: κάθε Tετάρτη, 5.00 μ.μ., Πάρκο Κύπρου και Πατησίων

Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΖΩΗ


  “Όταν συνηθίζεις το τέρας, αρχίζεις και του μοιάζεις” - Μάνος Χατζιδάκις

Εδώ και αρκετές εβδομάδες ζούμε στον «αστερισμό» του «μακεδονικού». Στη φετινή εκδοχή του έχουμε διάφορους νέους και παλιούς πρωταγωνιστές. Ανάμεσά τους τον Ιβάν Σαββίδη και τους υποτακτικούς του, τον Άνθιμο και τους αυλικούς του, τον Φράγκο και τα στρατεύματά του, ένα μεγάλο τμήμα των κομμάτων, όπως η Χ.Α., η Ένωση Κεντρώων, οι ΑΝ.ΕΛ, ΝΔ, αλλά και διάφορες περσόνες από τα μήντια, το χώρο του αθλητισμό και αλλού. Όλοι αυτοί λοιπόν που τρώνε με δέκα μασέλες, «θίχτηκαν» που μια άλλη χώρα θέλει να χρησιμοποιήσει τον όρο μακεδονία.
Mια σημαντική μερίδα κόσμου αποφάσισε να κατέβει στο δρόμο και να στηρίξει με αυτό τον τρόπο τα εθνικιστικά, μισαλλόδοξα και σκοταδιστικά κυρήγματα στρατηγών, παπάδων, βουλευτών και αφεντικών. Ξεχνά όπως φαίνεται, και με μεγάλη ευκολία μάλιστα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και τους πραγματικούς υπαίτιους. Οι απολύσεις, οι μισθοί της πείνας, η ανασφάλεια, η ανεργία, η φτώχεια και η εξαθλίωση οφείλονται σε όλους αυτούς που τώρα τους καλούν να «υπερασπιστούν τη χώρα».
Άμεσο και ορατό αποτέλεσμα της εθνικιστικής μάζωξης στη Θεσσαλονίκη στης 21/1 ήταν οι επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν σε χώρους αγώνα. Μερικές δεκάδες από την εθνικιστική συγκέντρωση, έχοντας τη διαρκή κάλυψη της αστυνομίας, επιτέθηκαν στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο «Σχολείο» και στην κατάληψη Libertatia, στην οποία μάλιστα επιτέθηκαν 2 φορές, καταφέρνοντας τη δεύτερη να βάλουν φωτιά στο κτήριο και να το κάψουν ολοκληρωτικά. Οι καταλήψεις, ως εστίες αγώνα και αντίστασης, βρίσκονται διαρκώς στο στόχαστρο της κρατικής και παρακρατικής καταστολής. Από τη μία το επίσημο κράτος εκκενώνει και γκρεμίζει καταλήψεις και από την άλλη το παρακράτος ολοκληρώνει το έργο με το κάψιμο ενός κτηρίου.
Το ζήτημα της ονομασίας που θα έχει η ΠΓΔΜ έχει ξαναβγεί στο προσκήνιο απλά και μόνο γιατί οι ΗΠΑ θέλουν άλλο ένα κράτος των βαλκανίων να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Από εκεί και πέρα έχουμε τους διάφορους τοπικούς παράγοντες που θέλουν κάτι να δείξουν και να κερδίσουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να δείξει ότι είναι παράγοντας «ρεαλισμού» και «σοβαρότητας», η ΝΔ να μην χάσει το εθνικιστικό της ακροατήριο, οι ΑΝ.ΕΛ. να ξανακερδίσουν κάτι από αυτό που έχουν χάσει και οι διάφοροι νεόκοποι στρατάρχες (τύπου Φράγκου) και μεγαλοτσιφλικάδες (τύπου Σαββίδη) να αποκτήσουν το δικό τους, ενώ οι σταθεροί και παραδοσιακοί φασίστες (τύπου Χ.Α.) επιδιώκουν να ξαναβούν από τις τρύπες τους και να ξεπλύνουν από πάνω τους το αίμα μεταναστών και αντιφασιστών.
Στο πυχτό σκοτάδι που θέλουν να μας επιβάλουν στεκόμαστε απέναντι. Αντιστεκόμαστε στην προσπάθειά τους να επιβάλουν μια συνθήκη βίας, μίσους και υποταγής. Για την ανατροπή των ιεραρχικών δομών, της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης, πρέπει να αντιληφθούμε πως οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, οι ντόπιοι και οι μετανάστες, δεν έχουμε τίποτε να χωρίσουμε. Οι εθνικισμοί, οι πόλεμοι και οι ξεριζωμοί οφείλονται αποκλειστικά στα συμφέροντα των από πάνω αλλά τις συνέπειες τις βιώνουμε μόνο οι από τα κάτω.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ LIBERTATIA ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΚΧ «ΣΧΟΛΕΙΟ»
ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΝΑΤΟ - Ε.Ε. - ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ
ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ 
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟΥΣ

Σε αυτή την αντιπαράθεση δεν υπάρχουν ημίμετρα, δεν υπάρχουν αποχρώσεις,
δεν υπάρχει ναι μεν αλλά.
Σε αυτή την μάχη, αφού κοιτάξεις καλά το πρόσωπο σου στον καθρέφτη,
αφού αναλογιστείς όσους αγαπάς, παίρνεις θέση.

Ταξικό Μέτωπο – πρωτοβουλία εργαζομένων στις συγκοινωνίες
taxikometopo.wordpress.com
taxikometopo@espiv.net