Συνέλευση: κάθε Tετάρτη, 5.00 μ.μ., Πάρκο Κύπρου και Πατησίων

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Φωτογραφίες από δράσεις ενόψει του καλέσματος για συγκρότηση μετώπου αντίστασης σε e-εισιτήριο και αναδιάρθρωση των συγκοινωνιών

Ενόψει του καλέσματος για τη συγκρότηση ενός μετωπικού σχήματος εργαζομένων στις συγκοινωνίες και επιβατών που θα αποτελέσει όχημα αντίστασης στην εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και στη συνολική αναδιάρθρωση των συγκοινωνιών έγιναν όλη αυτή την εβδομάδα προπαγανδιστικές δράσεις - παρεμβάσεις:
  • στην εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του συνδικάτου οδηγών στα λεωφορεία της ΟΣΥ,
  • στο αμαξοστάσιο του Μετρό Σεπολίων,
  • σε σταθμούς του Μετρό (Ευαγγελισμός, Αμπελόκηποι, Πανόρμου, Αγ. Μαρίνα, Αιγάλεω, Κεραμεικός, Μοναστηράκι),
  • σε σταθμούς του ΗΣΑΠ (Βικτώρια, Αττική, Αγ. Νικόλαος, Κάτω Πατήσια).
Οι παρεμβάσεις έγιναν από κοινού από τις δύο συλλογικότητες που καλούν (Ταξικό Μέτωπο - Πρωτοβουλία εργαζομένων στις συγκοινωνίες, Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης / Πατησίων). Κολλήθηκαν αφίσες, μοιράστηκαν κείμενα, έγιναν συζητήσεις με πολλούς εργαζόμενους και επιβάτες, με θετική ανταπόκριση.

"Ο αγώνας ενάντια στο ηλεκτρονικό εισιτήριο δεν μπορεί παρά να αποτελεί κομμάτι του ευρύτερου αγώνα ενάντια στη λειτουργία των συγκοινωνιών με λογικές κέρδους και ζημιών, για συγκοινωνίες που καλύπτουν τις ανάγκες των εργαζομένων και των ανέργων, ντόπιων και μεταναστών. Όλων αυτών δηλαδή που ανήκουμε στο ίδιο στρατόπεδο, στην πλευρά των εκμεταλλευόμενων και των καταπιεσμένων.

Απευθύνουμε κάλεσμα στους συναδέλφους και στις συναδέλφισσες στις συγκοινωνίες, σε εργατικές συλλογικότητες, σε συνελεύσεις γειτονιών, σε φοιτητικά και μαθητικά σχήματα, να χτίσουμε μαζί μέτωπο αγώνα και να απαντήσουμε συλλογικά. Να βρεθούμε από κοινού στο δρόμο του αγώνα για την πραγματική κάλυψη των αναγκών μας. Εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες και επιβάτες να αντισταθούμε από κοινού στην εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και του κλεισίματος των μπαρών."

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 24/2, 6 μ.μ.
ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΕΛΜΑ (ΑΘΗΝΑΣ 67, ΟΜΟΝΟΙΑ)