Συνέλευση: κάθε Tετάρτη, 5.00 μ.μ., Πάρκο Κύπρου και Πατησίων

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Ενημέρωση και φωτογραφίες από τη συμμετοχή μας στην απεργιακή πορεία της 1ης Νοέμβρη (οργανωμένη από τα κάτω διακλαδική απεργία)

Την Πέμπτη 1η Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε η διακλαδική και από τα κάτω οργανωμένη απεργία 7 σωματείων (ΣΕΦΚ, ΣΜΕΔ, ΣΥΒΧΨΑ, ΣΒΕΜΚΟ, ΣΣΜ, Σωματείο Εργαζομένων στη ΝΟΚΙΑ στην Αθήνα και ΣΒΕΨΥΚΟΙ, ΣΣΜ στη Θεσσαλονίκη). Ως Συντονισμός Εργαζομένων στις Συγκοινωνίες και Επιβατών για Ελεύθερη Μετακίνηση στηρίξαμε την απεργιακή κινητοποίηση με σχετική ανακοίνωση, η οποία μοιράστηκε και στην προπαγανδιστική κίνηση που πραγματοποιήσαμε στον σταθμό της Ομόνοιας τη Δευτέρα 29/10.

Με πανό που έγραφε: “Για κράτος και κεφάλαιο δεν κάνουμε θυσίες – Δημόσιες και ελεύθερες οι συγκοινωνίες – Υπερασπιζόμαστε τις βασικές μας ανάγκες” συμμετείχαμε στη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε την 1η Νοέμβρη από τα Χαυτεία, με στάσεις στο Υπουργείο Εργασίας, στον ΣΕΒ και στη Βουλή και ολοκληρώθηκε στα Προπύλαια. Η πορεία με αρκετό κόσμο (2000 διαδηλωτές) και παλμό έδειξε στον δρόμο τις δυνατότητες και τη δυναμική που δημιουργούνται όταν ο αγώνας οργανώνεται από τα κάτω και ακηδεμόνευτα.

Με την παρουσία μας στην απεργιακή κινητοποίηση και τα συνθήματα κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης επιχειρήσαμε αφενός να αναδείξουμε σε κεντρικό επίπεδο το πρόταγμα της ελεύθερης μετακίνησης αλλά και να το συνδέσουμε με τη διεκδίκηση συλλογικών συμβάσεων σύμφωνα με τις ανάγκες μας.